Åland

Ett mål har jag haft denna sommar och det är att göra en liten resa men som ändå är en STOR resa för mig. Jag har försökt resa 1 gång/år till Åland de senaste åren då jag har en gudson där. Ifjol blev det inte. Den här gången reste jag med min syster, hon har varit snäll och bokat allt. Jag har bara sett till att vi har skjuts till och från tåget i Karis och att jag har skjuts från och till hamnen på Åland.

Pappa var snäll och körde oss till tåget på måndagmorgon. Han pratade om ditt och datt på vägen och jag hörde inte riktigt på vad han sa. Satt för det mesta och intala mig att jag klarar nog den här resan. Det kommer nog gå bra. Jag har ju nästan 100% koll på hela resan. Och så ska jag ju få resa med min syster och så få träffa Jessica och barnen. Försökte vara positiv.

Det blev inte så lång väntan på att tåget skulle komma, vilket var tur för det är det jag tycker är det jobbiga. Att vänta! Då vi sökte upp våra platser kunde jag konstatera att det här är ju positivt. Vi hade en egen cupé (visst heter de så), och de var skönt. Tågresan gick bra, inga problem. Började skriva på detta blogginlägg då.

Ett krav hade jag på båtresan och det var att jag ville ha hytt. Jag ville ha en plats dit jag kunde gå för att få vara ifred om det så skulle behövas. Och eftersom det var tidig väckning den här dagen så var det också skönt att släng sig på sängen mellan varven. Vi åt buffémorgonmål och jag blev positivt överraskad över de glutenfria alternativen. Måste ju smaka på nästan allt 😉 .Vi spelade bingo men ingen tur hade vi. Båtresan gick fort och BRA! Vi åkte med Silja den här gången, för det mesta åker jag Viking, så det var rikit kiva med ombyte.

Glutenfria morgonmålet på Silja.

Väl på Åland så var det förstås kul att se min fina vän och hennes barn. Och oj så de hade blivit stora. Inte Jessica då utan barnen 😂. Barn växer otroligt mycket på en kort tid och nu hade det gått 2 år sedan jag såg dem sist. Hade superbra dagar på Åland. De var som någon slags terapi för mig. Skönt att komma bort och se annat och göra sånt jag gillar. God mat och dryck, trevligt sällskap, kiva upplevelser och så en egen stuga att bo i. Kan man ha de bättre? Sen var det skönt med lite fysiskt arbete (fysisk terapi som jag kallar de). Gjorde mig väldigt gott att få slänga vedklabbar 👍. Tack Jessica och barnen för allt ❤ Saknar er så redan!

Fina Jessica med barnen. Den yngsta är min gudson ❤

På onsdag var det dags att ta sig till båten igen. Jag skulle gärna stannat någon dag eller några dagar längre. Tiden gick alldeles för fort. Här gick väntande att få gå ombord också bra. Lite "lång" väg att gå ombord men tyckte de löpte bra och blev inte allt för lång stund att stå stilla. Den här gången åkade vi med Viking. Vi hade hytt igen, en minimal en men räckte bra till oss. Det blev bingo igen och träffa då på en gammal bekant/vän/skolkompis, vilket var kul. Träffade också på en annan bekant. Ingen tur i denna bingon heller. Men kul att spela iaf. Och som jag försöker säga åt barnen, vi spelar ju inte för att vinna utan för att det är kul 😊. Fast visst är de ju kul när man vinner i facebooktävlingar eller på lotteri eller i bingo 😉. I ett senare skede under resan hade vi möjlighet att prata med min gamla bekanta/vän/skolkompis och de gjorde att tiden bara flög iväg. Vi pratade bl.a. om många gamla minnen.

I taxfreen är de ju människor överallt och jag kan bli så irriterad på såna som tråmar sig förbi. De som de tror att varorna tar slut så de måste fort fram för att ta åt sig de det ska ha. Köpte de lilla jag skulle ha och gick sedan därifrån. Jo jag betala nog först 😂. Pötsligt var vi i Åbo. Det gick bra med väntande att få stiga iland. Vi stod på en sådan plats att jag inte kände mig instängd. Och vi behövde inte vänta så länge. Skönt.

Ilandstigningen löpte bra. Vi tog trapporna och där går man i sin egen takt. Väl framme i tåget var jag lättad att vi hade sittplatser så att vi hade vägg bakom oss. Det blev människor runt om men dörren fanns bredvid mig så kunde när som helst gå "ut" och andas om det så skulle behövas. Men det behövdes inte. Märkte på vägen att jag var ganska trött. Det blev en LYCKAD resa till Åland på alla sätt. Tack min syster för sällskapet till och från Åland ❤. Med dig kände jag mig trygg hela vägen!

Jag på Viking Grace 🙂

Många av er tänker säkert att men vad är det nu att resa till Åland. Det är ju ingenting. Men för mig är det STORT. Det är inte själva resan som är det jobbiga. Det är att förflytta sig från ställe till ställe och vara runt människor mest hela tiden. Aldrig veta hur kroppen kommer att reagera och om paniken kommer fram. Jag är glad att inget sådant hände och inget annat av mina (problem) utmaningar hände heller. Någo lite yrsel hade jag på Åland men tror det berodde på för lite sömn och för lite vatten eller nå sånt. Jag fick dock ingen panik utav det utan visste att jag är i goda händer ifall något skulle hända. Och som tur hände inget!


Kommentarer

  1. Sånkiva att läsa om din lyckade resa! Annika, du strålar på bilden! ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mima. Aj du tycker de, tror jag mest är glad å nöjd att jag klarat resan

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Allvarlig allergisk reaktion

I'm back med corona!

En annorlunda sommar