En annorlunda sommar

Det blev en annorlunda sommar i år. Jag visste ju nog att mycket sku vara annorlunda men de blev mer än vad jag räknat med. 

Juni började bra, det började med semester, 7 veckor semester skulle jag ha. Jag lovade att ställa upp på jobbet om de sku behövas vikarie. 2 hela veckor hann jag ha semester före jag behövdes på jobbet. Yee, vad glad jag blev! Jo kan inte klaga på hur vädret var när jag hade semester, det var ju helt bäst, aningen för varmt men bäst ändå. Det var annat man fundera på men försökte ändå njuta av semestern. 

Söndagen samma helg som midsommaren var fick vi det sorgliga beskedet att ännu en moster lämnat oss. Åter igen en tung tid framför. Var "glad" att jag hade lite jobb då i samma veva. Det blev annat i tankarna stundvis och när man jobbar med barn får de en att vara mer här och nu. Allt detta gav igen en påminnelse om att leva här och nu! 
Efter 6 dagar jobb i 2 etapper med någon semester dag och midsommar emellan var det igen dags för semester, denna gång 2,5 vecka. Här börja jag känna att mitt knä börja bråka ordentligt med mig men tänkte att de blir nog bra. 

Efter 3 veckor med ordentligt ont i knä å mycket haltande bestämde jag mig för att besöka läkare. Läkaren skicka mig till röntgen och ortoped. Hos ortopeden och efter att ha sett på röntgenbilderna sa han att jag har LITE förslitningar men han sa de förklarar inte hur jag haltar så som jag gör. Inflammation har jag också säkert sa ortopeden. Men ingen behandling före vi vet säkert vad det är i knä. 

Så han skicka mig på magnetröntgen och de skedde i Hesa. Så tidigt en måndag morgon körde pappa och jag iväg till Hesa. Magnetröntgen gick snabbt å bra. Hade på nytt tid till ortopeden. Han gav då domen. Jag har en skada i knä som jag fått då jag hade knäskåln ur led. Den kommer jag alltid ha där. Å de väl de som bråkar från och till med mig. Inflammation hade jag också och så har jag någon "tapp" som står ut. De va nog säkert någo till som jag glömt men jag trodde de sku va nå lite men de va så myky mer. Han sa vad det fanns för alternativ och vad som mest gynnar mig. Så de blev anti-inflammatorisk medicin och fysio + ett nytt läkarbesök. 
Hos läkaren sen hade jag inte så mycket att säga! De var inte tänkbart att vara på jobb med detta knä så blev sjukledig 2 dagar före semestern var slut...så i 2,5 vecka skulle jag vara sjukledig...jag som tyckt jag vart hemma tillräckligt redan å så sett fram emot att få jobba. Fick fysio redan samma dag som läkarbesöket och där kom fram ännu mer "fel" på mitt knä och vad som int är bra för mitt knä. Fick jumppaprogram och så iväg efter knästöd.  

Jo de här är bara fråga om ett knä men usch vilka riktigt dåliga dagar jag haft pga att jag blev sjukledig, de är sommar, man vill njuta fullt ut men inte kunnat röra mig som vanligt och göra saker som vanligt och sorgen som finns där. 

Varken ortopeden eller fysioterapeuten sa rakt ut att jag borde flytta men myky trappor är inte bra för mitt knä och jag råkar ju ha massor av dem. Jag hade tagit beslutet att göra om i min kämppä och hade börjat rensa ut onödiga grejer men nu har jag nog tänkt om och tänker sälja. Drömmer om ett radhus men vi får se vad det blir. Mindre trappor ska de bli iaf. Vill ha ett fungerande knä kvar många år ännu så bäst att göra de man kan här och nu! 

Nu har jag vart på jobb en vecka å vad det var skoj att äntligen få börja jobba igen. Och jo än så länge ha de gått bra på jobb och jag hoppas de fortsätter så. Jo jag har försökt njuta av sommarn på bästa sätt, de 4 första veckorna var de bästa, men sen for de åt fel håll. Har ändå försökt vara ut och träffa vänner och göra sådant jag gillar och som jag kunnat med mitt knä osv men de ha gällt att planera noga för att undvika gå i trapporna onödigt många gånger. Uppför går de ganska bra men nerför är hemskt. Å jag blev riktigt rädd 1 gång då knä vek sig och jag höll på å falla omkull i trappan. 
Med knästödet på känner jag mig tryggare men de varmt och obekvämt men ser fram emot att slippa dessa trappor fortast möjligast eftersom de är de j-vligaste. Men ännu ska de rensas ut tavara från kämppän så de gäller att ha lite tålamod ännu! 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Allvarlig allergisk reaktion

I'm back med corona!